För ca en halvtimme sen för exakt ett år sen

För ca en halvtimme sen för exakt tre år sen var jag på väg i säng när hemtelefon ringde..såg att det var erat hemnr å den stund visste jag och förstod att nånting hänt..det kunde ju inte vara Mia eftersom hon nå matte var på väg till Finland föratt närvara på pappans begravning..jag svarade iaf å det var din mamma å hon lät väldigt konstig och utan ”förvarning” sa hon bara rakt ut – Mia är död! Dom har krockat och hon är död..
jag skrek men inget ljud kom ur min mun, hasade ner på golvet å bara skrek.
-NEEEEEEJ! Det är inte sant , det måste vara fel, det har inte hänt!
Tommy kommer utfarandes från sovrummet och tar tag i mig skakar om mig och jag får bara ur mig -Mia är död – min baby är död..satt med telefonen i mitt öra med Riitta utan att få nånting sagt mer än att båda bara grät och fråga varför hur kunde det hända inte våran Mia, det kunde inte vara sant.Jag hade ju träffat Mia precis nyligen bara några timmar innan, hjälpt henne att packa, kramat henne gett henne den lilla nallen jag köpt åt henne när hon fick reda på att hennes pappa dött!
Jag visste att jag måste ringa Eva-Lotta..det tjöt i skallen på mig hade svårt att andas, tog fram mobilen å tände en cigg på väg ner till Riitta..hur i helvete skulle jag kunna tala om detta för Eva-Lotta..signalerna gick det var Micke som svarade..bad om ursökt föratt kl var så mkt å hoppades ja inte väckt ungarna..berätta kort för Micke å sen var E-L i luren..så fort hon sa hallå bröt jag ihop..-Mia är död , hon och Matte är döda..-dom krocka me en mötande buss! Kommer aldrig glömma Eva-Lottas chock och smärta..vi prata inte länge kmr jag ihåg vi sa att de får bli hon som ringer Anna och berättar..korsade parkeringen å såg Mia´s mormor å morfars bil..helvete kmr ja ihåg att ja tänkte tänk om hon verkligen har dött , det kanske inte e nåt missförstånd eftersom dom e här nu mitt i natten…Det var så ända fram till dagen efter när jag pratade med Mia´s halvsyskons mamma som vart på polis stationen i Finland och fått se deras kroppar ,förstod fast ändå inte..inte kunde hon bara inte finnas längre..hon fanns ju här hemma för 24 timmar sen..
Det har gått 3 år sen ,saknade är lika stor lika ond. Nånting hände nåt försvann när Mia dog..det har jag förstått inte kmr tillbaka.
Det går inte en dag utan att jag tänker på dig Mia! Och konstigt vore väl det ,min dotter känns ju på nåt sätt som en ”länk” till dig hon har döpts i ditt namn i din dopklänning å har världens bästa ”mommo” å gudmor Riitta.
Jag ser framemot när Anna kmr till sverige igen få träffa henna, och Eva-Lotta å sitta ner å prata härliga minnen vi fått dela med dig för du har gett oss alla så otroligt mkt härliga minnen i så många år !
Vill bara säga att jag älskar dej sooooockis!

This entry was posted in Du. Bookmark the permalink.

Comments are closed.